Artikler

19. jan, 2019

Honning & Helse
"Bytter du ut sukkeret du får i deg med fornuftige mengder rå honning (honning som ikke varmet over 47 grader) kan det være gevinster å hente. De edle dråpene kan bidra til et mer stabilt blodsukker, dempet oksidativt stress og inflammasjon. Kroppen behøver ikke tilført sukker utenfra for å produsere blodsukker (glukose). Den kan produsere blodsukker selv fra både stivelse, proteiner og fett. Råhonning har bioaktive forbindelser med gunstige virkninger i kroppen.
Råhonning fungerer prebiotisk, det vil si at det stimulerer hjelpsomme bakterier i tarmen. I laboratoriet vises det at den også demper aktiviteten av magesårbakterien Helicobacter pylori. Sukker gjør det motsatte – forstyrrer tarmfloraen og stimulerer til vekst av uheldige bakterier. Svekket mangfold i tarmen er assosiert med inflammasjon i kroppen og en rekke kroniske helseplager. Senere års forskning har klarlagt at vi bør berike vårt jordsmonn, les: berike vår tarmflora, for å ivareta god helse." – Berit Nordstrand
Vil du lese mer om honning og helse, titt innom Berit Nordstrand sin hjemmeside. (beritnordstrand.no)
Fra Kjartan Dahls hjemmeside

19. jan, 2019

God grunn til og spise honning

9 ting som skjer hvis du spiser honning hver dag
· februar 19, 2018
Hvis du begynner å spise honning hver dag, vil du kunne sove bedre, forbedre hukommelsen din, og nyte klarere hud, blant andre fordeler. Dra nytte av alle de gode egenskapene som honning har å tilby for helsen din.

Honning har mange fantastiske egenskaper, og det er i stand til å gi flere fordeler. Hvis du ikke tror på det, må du bare legge det til ditt vanlige kosthold og se hvordan flere aspekter av livet ditt forbedres bare ved at du spiser honning hver dag. Det er så enkelt.
I denne artikkelen tar vi en titt på noen av fordelene du vil oppleve.
1. Huden din vil bli klarere
Honning har antibakterielle egenskaper som vil bidra til å forbedre huden din.
2. Når du spiser honning hver dag, kan du bli slankere
Honning vil hjelpe deg å gå ned i vekt. Selv om du bør prøve å unngå sukker i kostholdet ditt, er honning faktisk anbefalt som et bedre alternativ en sukker .
Forskjellen ligger i at sukkeret som er funnet i honning ikke er den samme typen som det som finnes i godteri og søppelmat. I stedet bidrar honning til å øke stoffskiftet ditt, og dette bidrar til å brenne energi raskere.
3. Honning normaliser kolesterolnivået ditt
Honning bidrar til å regulere kolesterolnivået ditt. Det kan gjøre dette fordi det er et stoff som ikke inneholder kolesterol. Honningens vitaminer og mikroelementer bidrar til å redusere nivået av kolesterol som konsentrerer seg i blodet. Å konsumere honning hver dag vil hjelpe deg med å bekjempe høyt kolesterol.
4. Hjertet ditt vil bli sunnere
Ifølge en nylig studie, vil antioksidantene som finnes i honning forhindre at arterier komprimerer seg.
Avhengig av området hvor arteriene begynner å smalne, kan det føre til hjertesvikt, forverret hukommelse og hodepine. For å unngå at dette skjer, kan du prøve å drikke et glass vann blandet med en spiseskje honning hver dag.
5. Det forbedrer hukommelsen din
Honning bidrar til å bekjempe stress, det fungerer som en antioksidant i kroppen, og det vil til og med forbedre hukommelsen din. I tillegg er det greit å vite at honning også inneholder kalsium; kalsium absorberes av hjernen og det hjelper dens funksjoner.
6. Honning vil hjelpe deg med å sove bedre
Takket være honning, kan du få en bedre natts søvn fordi det bidrar til å øke blodets insulinnivå. Blodet vårt frigjør serotonin, og kroppen omdanner det til melatonin. Dette er hormonet som er ansvarlig for at vi sovner raskt, og derfor kan det hjelpe oss å sove godt.
7. Du vil få en slutt på mageproblemer
Honning kan hjelpe deg å bli kvitt mageproblemer, fordi det er et godt antiseptisk middel.
Vi anbefaler at du tar en spiseskje honning på tom mage. Med denne enkle handlingen vil du bidra til å forebygge sykdommer som kunne ha dukket opp i mage-tarm-kanalen. Videre vil du også drepe bakterier og bidra til å kurere sår som kan være tilstede i slimhinnene.
8. Det vil redusere nervøs spenning
Honning er et produkt som vil hjelpe deg å roe nervene dine og redusere tretthet.
Takket være glukosen som finnes i honning, og det faktum at nevronene trenger det, vil du kunne slappe av lettere. Det er også nyttig for å redusere kramper og for å behandle psykiske lidelser.
Du bør huske på at alle manifestasjoner av stress – enten de er emosjonelle, psykologiske eller fysiologiske – oversettes til metabolsk stress for kroppen. Denne typen stress er knyttet til en av binyrenes funksjoner som jobber for å produsere adrenalin og kortisol. Det stimulerer dekomponeringen av muskelproteinet i aminosyrer, og danner dermed nye sukkerarter.
Hele denne prosessen finner sted når hjernen din mener at det er en fare for at du går tom for «drivstoff». På grunn av dette, produserer naturlig honning glykogen i leveren, som er energilageret som hjernen stoler på for sine funksjoner. Så, ved å regelmessig forbruke honning, har du nok glykogenreserver – derfor er det viktig å konsumere honning regelmessig.
9. Det er det perfekte naturlige avføringsmiddelet
Som naturlig avføringsmiddel er honning mild, men effektiv. Honning har et høyt innhold av fruktooligosakkarider. Dette stoffet virker som vegetabilsk fiber når det kommer inn i tykktarmen, og derfor får du den milde avføringseffekten.

Nyeste kommentarer

27.01 | 11:25

Så hyggelig å høre fra deg Mona. Vel åra har nok satt ett og annet spor på oss også, sånn er det jo bare. Artig at du husker hvordan det var, så her har det nok blitt store forandringer.

21.01 | 19:21

Å, herlighet!Dere har jo ikke forandret dere i det hele tatt!Ble så glad for å se bildene fra vakre Øvre dalen.Husker jo hvordan det så ut første året. Alt dere har fått til, og gjør!Beundringsverdig!

19.01 | 18:03

Tusen takk for det Inger Lise

19.01 | 16:32

Det er så flott hos dere 🌺

Del denne siden